07 februari 2014

Rökt kalkonlår

 
Kalkonlåret blev trickfotograferat med stor vidvinkel, om jag använder termen rätt. Hela låret med ben vägde ca 900 g. Rikligt att karva av för 4 personer.

Barnbarnen brukar komma på besök en vardagseftermiddag i veckan. Det är så mycket de vill göra hos mig så då får det bli snabblagat. Den här veckan fick de Abbas fiskbullar i burk, vilket de var förtjusta i. Ibland får de laga maten själva och vi har i vinter gjort fruktpajer med hemlagad vaniljsås. Den minste har fått göra rotmoset (tungt arbete) och den äldste potatismos efter gammelmormors regler.

Det här kalkonlåret var ett fyndköp till mycket rimligt pris från Ingelsta kalkon. Jag tänkte servera det naturellt som på bilden med gammaldags stuvade grönsaker, som morötter mm. Dagen innan blev den ene sjuk och besöket torkade in. Jag åt sedan rökt kalkonkött varenda dag i en hel vecka. Jättegod fräsch mat, men det blev på gränsen till "för mycket av det goda".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar